RIK ontwerpt

 

Voor winkel, showroom, kantoor, horeca, zorg gerelateerde ruimten

Ontwerpen vanuit de kracht van het concept

Een concept is meer dan een ontwerp, een concept van RIK is gebaseerd op waar de betreffende ondernemer voor staat en voor gaat. Het geeft inzicht in de manier waarop deze zich als ondernemer optimaal kan manifesteren.

RIK kruipt als het ware in de huid van ondernemers om zo te komen tot een concept dat aansluit bij de aard, de visie en de missie van het bedrijf.

Resultaat voor u als ondernemer; uw unieke aard komt duidelijk naar voren waardoor u klanten aantrekt die naar uw specifieke kwaliteit op zoek zijn.

Concreet creëert en realiseert RIK de huisstijl en de inrichting van bedrijven. Van de eerste ideeën, via conceptontwikkeling, ontwerp en tekenwerk tot en met de begeleiding van de uitvoering en de oplevering van gebouw of product.

De roedel van RIK

Regelmatig werkt RIK samen met grafisch vormgevers, marketeers, architecten, projectinrichters, aannemers, interieurbouwers, licht- en energieadviseurs en ergonomisch adviseurs. RIK ziet waar de klant bij gebaat is, huurt de juiste vakman of vakvrouw in en zorgt voor de hele begeleiding en supervisie. U heeft dus alleen met RIK te maken en dat is wel zo makkelijk.

Voor u, als klant, betekent dat:

één centraal aanspreekpunt, gedurende het hele proces
waarborg van concept en ontwerp
tijd- en kostenbesparing door goede onderlinge afstemming
hoge kwaliteit en duurzaam eindproduct door de juiste mix van kennis en kunde


Interieurconcepten

RIK ontwerp op twee fronten

Voorbeelden

Huisstijlontwerpen en -concepten
Inrichtingsideeën en -concepten
Werkconcepten
Ruimteanalyses en vlekkenplannen
Kleur- en materiaalvoorstellen
Lichtplannen, eventueel met energieadvies
Maatmeubelen
Projectbegeleiding


Huisstijlconcepten

Thuis voelen en vertrouwen hebben

Het gehele concept bepaalt hoe je het bedrijf ervaart, of je je thuis voelt. Of je vertrouwen hebt in de kwaliteit, de service en de prijs. Want daar gaat het om: dat u, de medewerkers én de klanten zich thuis voelen en vertrouwen hebben.

Je voelt je niet thuis waar je woont, maar waar ze je begrijpen.Christian Morgenstern