Interieurconcepten

Eigenlijk is het helemaal niet zo moeilijk om een ruimte stijlvol in te richten. Zeker niet als er een ruim budget beschikbaar is. Internet biedt volop inspiratie.

Maar een bedrijf zo inrichten dat de ruimte ook nog eens functioneel en handig is, dat de inrichting aansluit bij het hele karakter van het bedrijf en waar klanten, medewerkers en ook u zich thuis voelen, dat is een ander verhaal.

’t Kruidvat of Ici Paris XL?

Nog voordat u het Kruidvat binnenstapt, ziet u dat de artikelen niet duur zijn. De winkel heeft geen onnodige opsmuk en straalt uit dat u niet meer voor uw product betaalt dan nodig is. Dat hoeft u nergens te lezen, dat ziet u gewoon.

Heel anders is de indruk die Ici Paris XL wekt: een gevoel van luxe, bijzondere merken, hoge kwaliteit en bijbehorende prijs. Als u zichzelf of een ander eens extra wilt verwennen bent u hier aan het goede adres. 

Van beide bedrijven zijn kleur, licht, etalage, indeling, logo en lettertype zo gekozen dat de winkels uitstralen wat ze in wezen zijn. Terwijl ze tot dezelfde organisatie behoren, AC Watson, hebben de ketens allebei hun eigen klanten, producten, service en dus ook hun eigen look.

Ook u kunt uw (potentiële) klanten direct duidelijk maken wie u bent, wat u doet en welke prijsklasse, kwaliteit en service uw klanten kunnen verwachten.

RIK zorgt dat de vormgeving en indeling passen bij uw bedrijf, producten en diensten. De inrichting moet immers functioneel zijn en goed voelen.

Meer lezen

Als van nature

Het is zaterdagochtend, de zon schijnt, je kiest ervoor om vandaag heerlijk buiten te ontbijten, fruit haal je gezellig op de markt. Voor de lunch spreek je af met vrienden in dat knusse restaurantje. ‘s Avonds ga je nog even joggen in het park.

Als het even kan, kiest u voor elke activiteit de beste plek en dat is in de zomer een andere dan op een gure winterdag. Dat is voor een zakelijk gesprek een andere dan als je wilt bijkletsen met vrienden.

Met dezelfde gedachte richt u uw bedrijf in. Ontspannen lunchen gebeurt in een andere ruimte dan een telefoongesprek met een klant, iets kopiëren of de verkoop van een product. Er ontstaat een verscheidenheid en flexibiliteit in werkplekken waarin creativiteit en productiviteit optimaal kunnen zijn.

RIK realiseert dit met een natuurlijke aanpak die de werknemer en het bedrijf ten goede komt.

RIK spreekt over zogenoemde wij- en mij-plekken. Wij-plekken zijn communicatieplekken zoals kleine zitjes, de kantine en vergaderruimtes. Mij-plekken zijn plekken waar je geconcentreerd werkt en waar de medewerkers en de ondernemer meer privacy hebben.

Read more

Wensen, eisen en plannen


 • Fase 1:

  Analyse / Oriëntatie / Haalbaarheids onderzoek / Offerte / Contract

 • Fase 2:

  Schetsontwerp / Planning ontwerptraject

 • Fase 3:

  Voorlopig ontwerp / Overleg met andere disciplines, bv. Constructeur / Raming van de kosten / Planning uitvoering

 • Fase 4:

  Definitief ontwerp / Uitwerking van bouwkundige en/of interieuronderdelen / Toetsing aan wet en regelgeving / Bouwaanvraag indien vereist

 • Fase 5:

  Begeleiding van het bouwproces / Esthetische coördinatie bij de uitvoering / Controle bij oplevering

Een concept op maat werkt om uw doelgroep aan te spreken

Het werkt om met een goed gevoel efficiënt te werken.


Een concept is meer dan een ontwerp, een concept helpt je te bepalen wie of wat je bent en de manier waarop je je het beste kunt manifesteren.

Napoleon Hill